logo

Aktuality

Předseda „Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě“ Libor Lukáš, předal předsedovi vlády ČR Andreji Babišovi PETICI s téměř 15 000 podpisy na podporu výstavby dálnic D49 a D55

6. 3. 2018

Předseda Sdružení pro rozvoj dopravní infrastruktury na Moravě Libor Lukáš předal v pondělí 5. března předsedovi vlády Andreji Babišovi, za přítomnosti dalších vládních představitelů i předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka PETICI na podporu infrastrukturních projektů na Moravě, tj. dálnice D49 Hulín-Fryšták-hranice ČR/SR a dálnice D55 Otrokovice-St. Město-Břeclav, kterou podepsalo téměř 15 000 občanů. Stalo se tak v rámci programu výjezdního zasedání vlády ČR do Zlínského kraje.

Občané svými podpisy podpořili tyto významné infrastrukturní projekty a prokázali tak sílu a převahu veřejného zájmu nad obstrukční činností několika jedinců, kteří úspěšně blokuji jejich realizaci již několik let.

Předseda Libor Lukáš zdůraznil význam těchto projektů pro socio-ekonomický rozvoj celého Pomoraví a na příkladu již bezmála 15 let trvající a nadále ekologickými iniciativami blokované přípravě požádal předsedu vlády o podporu občanského úsilí o zásadní změnu legislativy, která takovouto obstrukční činnost znemožní.

Ve Zlíně: 05.03.2018



Obrázky


Petice na podporu výstavby dálnic D49 a D55